Algemene werkwijze

“Begeleiding op maat”

Elk probleem en ieder individu is anders!

Zo kunnen moeilijkheden en problemen zich voordoen in allerlei aspecten van ons leven. Ook de oplossing verschilt van persoon tot persoon: wat voor de een werkt, werkt niet noodzakelijk ook voor de ander. Een goede analyse van het totale plaatje is dan ook cruciaal om een juiste behandeling op te starten!

Verder is ook contact met je huisarts soms heel nuttig. Met je goedkeuring wordt de huisarts betrokken bij je hulpvraag indien dit nodig blijkt. Indien je dit niet wilt, zal dit gerespecteerd worden.

Stap 1 – Verkennend gesprek

Tijdens deze sessie krijg je de kans om je verhaal te brengen. De psycholoog maakt aan de hand van je verhaal een analyse van het probleem en geeft soms al meteen feedback. Vervolgens zal er, in overleg met jou, een voorlopig begeleidingsplan voorgesteld worden.

Indien we moeten vaststellen dat we je niet kunnen begeleiden zoeken we samen naar de gepaste doorverwijzing.

Stap 2 – Begeleidingsplan

Het begeleidingsplan varieert naargelang de intensiteit en complexiteit van je probleem. De psycholoog zal in overleg met jou enkele voorstellen doen en indien mogelijk een inschatting maken van het benodigde aantal sessies. Een sessie duurt 45 minuten. Het aantal sessies varieert afhankelijk van het probleem.

Stap 3 – Tussentijdse evaluatie

Gedurende je begeleiding wordt regelmatig samen herbekeken welke stappen verder gezet kunnen worden om efficiënt tot een goede oplossing te komen. We vinden het belangrijk dat je de kans krijgt om zelf mee te bepalen hoe we het best naar een oplossing kunnen werken.