Wetenschappelijk hypnotherapie

Klinische hypnose is een krachtige, wetenschappelijk onderbouwde methode om efficiënt met allerhande problemen, vragen en doelen aan de slag te gaan.

Wat moet je je voorstellen bij hypnose? Alvast niet dat je zal kakelen als een kip…
De hypnotherapeut helpt je om jezelf in een trance toestand te brengen, zeer vergelijkbaar met de toestand waar je in bent tijdens bijvoorbeeld Tai Chi, yoga of dagdromen. Het verschil is dat hypnose een focusoefening is. Je leert hoe je in die toestand jezelf kan aansturen, meer grip krijgt op emoties of problemen in het onbewuste uitklaart. Het is met andere woorden een goede techniek om de controle over jezelf en je problemen te versterken. Het kan je helpen om sterker en stabieler in het leven te staan.

Hypnotherapie is een alternatieve manier om bepaalde problemen te verwerken of er meer inzicht in te krijgen. Zo leer je dichter bij je fysieke zelf staan en leer je makkelijker de brug te maken tussen lichaam en geest. De meeste begeleidingen bij ons omvatten een stuk zelfhypnose. Hiermee leer je hoe meer te grip krijgen op je pijn, stress, angst, afhankelijkheid of zelfs allergie en huidziekten.

Onze klinisch psycholoog Nicky Caelen staat in voor alle hypnotherapie.

Meer informatie over hypnose vind je hier